Nädal 11: arendus- ja ärimudelid

·

Kes meist ei oleks end leidnud olukorrast, kus on kiire-kiire, aga Windows on otsustanud end just sel ajal uuendama hakata. Kui oled rohkem adminnimisega sina- peal või kasutajatoes leiba teeninud, siis ehk on tuttav isegi selline termin nagu “Patch Tuesday” või “Update Tuesday”. Nimelt on Microsoftil juba pikemat aega kombeks teisipäeviti välja lasta Windowsi erinevaid parandusi ja uuendusi, mis vahel külvavad kasutajate seas segadust. Või lasevad serveri restarti, kui see pahasti seadistatud. Lisaks kogub Microsoft usinalt oma kasutajatelt tagasisidet, et oma toodet parendada.

Selle põhjal järeldan, et arendamisel kasutatakse mõnda iteratiivset arendusmudelit, kus käiakse sama tükk mitu korda üle. 2014. aastal avaldati artikkel sellest, kuidas Microsoft vedas end lõpuks 21. sajandisse. Seal on juttu küll Visual Studio tiimist konkreetsemalt, kuid küllap kasutatakse ka teiste toodete puhul samu nippe. Kirjutises on välja toodud, kuidas loobuti kosemudelist, mis ei tundunud kiire arenguga valdkonnas enam otstarbekas ja võeti kasutusele agiilne scrum, mis lühendas toodete väljalaskeaega. Kosemudelit kasutades juhtus tihti nii, et tarkvara oli juba lanseerimisel ajast maas, sest kõik need etapid võtsid lihtsalt nii palju aega.

Windowsi puhul on tegemist traditsioonilise ärivaraga. Enamasti tasub litsentsi eest juba arvutitootja, kes eelinstalleerib Windowsi kohe oma masinale peale. See on tavakasutaja jaoks mugav lahendus, piisab kui minna poodi, valida toode ja kui koju lähed, siis lülita sisse, täida paar infolahtrit ja oledki valmis kasutama. Sellele lisaks on võimalik ka eraldi tootena windows endale osta, mispuhul saad endale andmekandjal versiooni (viimati oli selleks USB mälupulk) ja tootevõtme, mille siis saad ise paigaldada. Minu enda esimesel kokkupuutel arvutiga tuli Windows plaadiga kaasa ja pidin aitama oma isal seda paigaldada, õnneks ei olnud enam flopi-ketta aeg.

Allikad:https://arstechnica.com/information-technology/2014/08/how-microsoft-dragged-its-development-practices-into-the-21st-century/

¶¶¶¶¶

¶¶¶¶¶

¶¶¶¶¶

Lisa kommentaar

Design a site like this with WordPress.com
Alustamine