Nädal 9: It juhid

·

Nii nagu isiksusetüüpide puhul ei ole inimesed enamasti ühe kindla tüübi esindajad, siis ei usu ma ka, et IT-juhtide puhul saaks välja tuua, et keegi kuulub kategooriliselt ainult ühte tüüpi. Ja kui peaks kuuluma, siis pigem ei ole tegemist hea juhiga. Kõik baseerub tasakaalule, ekstreemsed variandid ei pruugi olla head. Proovin siiski tuua paar näidet.

Steve Jobs – arengumootor/Ülemus

Kuna ma ei ole üleliia kursis erinevate IT-juhtide eluga, siis võtan selle madalal rippuva õuna ja tooksin välja Steve Jobsi. Olles lugenud tema kohta erinevaid artikleid ja vaadanud filme, siis kõikjal kujutatakse teda kui ülimalt autoriteetset, halva temperamendiga inimest, keda vaatamata kõigele võib tuua välja kui arengumootori head näidet, kes lõi asju, mille peale teised veel ei olnud tulnud.

Tegemist oli kahtlemata väga tööka inimesega, kelle visioon viis ettevõtte sinna, kus ta on täna. Tõsi, oma käitumise tõttu visati ta korra ka Apple’ist välja.. Tema puhul on tegemist ka hea ülemuse (power broker) ja juhi (leader) näitega, sest ta vedas kogu oma tiimi, isegi, kui see neile alati ei meeldinud ning ei kartnud ka oma võimu näidata.

Priit Liivak – Mentor/treener

Kahjuks ei ole mul au ka teda isiklikult tunda, et talle põhjalikum analüüs teha, kuid äkki kunagi tekib võimalus selleks. Olen kuulanud taskuhäälingut Algorütm, mille üks saatejuhtidest ta oli. Pealiskaudse analüüsi tulemusena jätab ta väga rahuliku ja sümpaatse mulje arutledes teemadel, mis puudutavad IT-d. Ta jagab oma kogemusi ka teistega, mis teeb temast hea mentori/treeneri näite. Samuti osaleb ta tihti konverentsidel, mille eesmärgiks on samuti teisi harida ja nende arengule kaasa aidata. Tema karjäär võiks olla inspiratsiooniks paljudele.

Allikad:

https://allaboutstevejobs.com/persona/steve_at_work

¶¶¶¶¶

¶¶¶¶¶

¶¶¶¶¶

Lisa kommentaar

Design a site like this with WordPress.com
Alustamine