Nädal 4: SWOT-analüüsin Eesti infoühiskonna arengukava 2030.

·

Tugevused

Eesmärgid on sõnastatud väga populistlikult, mis lubab paljudel nõustuda. Panustatakse inimeste elu mugavamaks muutmisele.

Lisaks on jaotatud arengukava kolmeks pisemaks valdkonnaks, mis lubab konkreetsemalt keskenduda valitud suundadele- digiriik, ühenduvus ning küberturvalisus. Digiareng on seostatud kliima- ja keskkonnateemadega, mis peaksid praegu olema iga vastutustundlikult arenevas valdkonnas teemaks.

Nõrkused

Ma ei ole arengukava mõõdikutes päris kindel. Rahulolu mõõtmine ei tundu selline konkreetne suurus, millega hinnata. Ülikiire interneti puhul mainitakse võimalust liituda vähemalt 100 Mbit/s ühendusega, mis tundub aeglane, ja teiseks ei mainita selle maksumust /liitumistingimusi. Tõsi, siin räägib arvatavasti minu kogemus rolli, kus pean tõdema, et minu elukohta saab ka valguskaabli, kui maksad tagasihoidlikud 46000 eurot. Lisaks on ka arengukavas välja toodud, et osasid mõõdikuid ei olegi veel välja suudetud mõelda.

Võimalused

Saame elavdada majandust luues paremad tingimused ettevõtlusega tegelemiseks, mis võib meelitada raha meisse investeerima. Samuti on see heaks platvormiks levitamaks Eesti kultuuri ja tõstmaks meie mainet rahvusvahelisel tasandil.

AI arendamine võib olla ala, kus me saame päriselt maailmas silma paista oma innovatiivsusega. Laiendame võimalusi koostööks välismaailmaga.

Ohud

Uuendusmeelsuse raames võime komistada lahenduste otsa, mis ei pruugi olla kõige turvalisemad. Teiseks ohuks on see, et kriitiliselt tähtis on piisaval hulgal ja tasemega IKT-spetsialistide saadavus. Ajal mil eestlasi tilgub kodumaalt välja ei ole tagatud, et meil on piisavalt pädevaid inimesi. Eesmärgid on väga kõrgele sihitud, neid ei pruugi suudeta täita, mis omakorda võib tekitada ühiskonnas vastumeelsust.

allikad:

¶¶¶¶¶

¶¶¶¶¶

¶¶¶¶¶

Lisa kommentaar

Design a site like this with WordPress.com
Alustamine